Zirkonyum Diş

Zirkonyum diş, Klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metal yerine kullanılan beyaz alaşımdır.

Zirkonyum Dişler Nerelerde Kullanılır?

Estetik amaçlı, beyazlatma gibi yöntemlerle elde edilemeyen ileri renklendirmelerde, kalıtsal yapı renklendirmelerinin tedavisinde, kesikli veya daha az çapraşık, ortodontik tedavinin tercih edilmediği diastema gibi sivri dişlerde, eski dolgulu, fazla malzeme restorasyonlarında Renksizleşen kayıp dişlerde, ön grup protezlerde köprü veya kaplama olarak kullanılabilir ve gülüş estetiğini düzenler.

 Zirkonyum Dişlerin Avantajları Nelerdir?

Işık geçirgenlik özelliği sayesinde doğal dişlerin görüntüsü tam olarak yakalanır. Sağlıklı dişlerin minesi ışığı tamamen iletir. Klasik porselen kaplamaların alt yapıları olan metaller dişlerde opak bir görünüm oluşturur. Bu, dişlerin cansız ve yapay görünmesine neden olur. Bu zirkonyum diş ile önlenmiştir.

Zirkonyum Dişler Diş Etlerine Nasıl Uyuyor?

Zirkonyum diş, doku ile uyumlu bir malzemedir. Metal destekli protezlerde görülen dişin boynundaki diş etinde morumsu renk değişikliği hiçbir zaman gerçekleşmez. Dişeti çekilmesine neden olmaz. Yanlış fırçalama gibi nedenlerle dişeti çekilirse estetik olarak kötü bir görünüm oluşturmaz.

Metale Alerjisi Olanlara Uygulanabilir Mi?

Zirkonyum kaplamaların içeriğinde metal bulunmadığından metal alerjisine neden olmaz.

Zirkonyum dişler ileride renk değiştirecek mi?

Pürüzsüz ve kaygan porselen yüzeyi sayesinde plak birikimine neden olmaz. Bu nedenle kahve çayı, sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Renk sabit kalır.

Zirkonyum Kaplamaların Bakımı Nasıl Yapılır?

Zirkonyum diş de normal diş fırçalarıyla fırçalanır.Hekim tarafından 6 ayda bir düzenli kontroller yapıldığında oluşabilecek sorunlar öngörülerek önlem alınır.

Zirkonyum Kaplamalar Ne Kadar Süreyle Kullanılır?

Düzenli kontrollerle uzun yıllar kullanabilirsiniz. Dişler canlı dokulardır ve zamanla aşınma ve erozyona bağlı olarak şekil değişiklikleri görülür. Zirkonyum kaplamalarda herhangi bir değişiklik yoktur. Değiştirilmiş ağza uyum sağlamak için bu formun yenilenmesi arzu edilebilir.

Zirkonyum Kaplamalar Nasıl Uygulanır?

Diş metal destekli kaplamalarda olduğu gibi belli oranda küçültülür ve diş eti sağlıklı hale geldiğinde özel ölçü malzemeleri ve ağza uygun kaşıklar ile hassas bir ölçü alınır. Laboratuvar ortamında zirkonyum alt yapı ve porselen üst yapı klinik ortamda dişe uyacak şekilde işlenir. Son olarak özel yapıştırıcılar ile dişe kalıcı olarak adapte edilir. Artık kendi dişinizden ayırt etmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tedavi Sırasında Estetik bir sorun Yaşanır Mı?

Özellikle ön dişler üzerindeki geçici kaplamalar şekil olarak kalıcı zirkonyum kaplamalarınıza benzer olacaktır. Malzeme olarak akrilikten üretilen bu kaplamalar, kuvvete dayanıklı olmamakla birlikte renk uyumu ve şekli açısından sizi yeterince tatmin edecektir.

Zirkonyum Diş Uygulaması Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Dişeti problemi olan hastalarda işlem 1 haftada tamamlanır. Hastanın zevkine göre hekim ve hasta her iki taraftan memnun kalana kadar birkaç prova eklenebilir.

Need help? Chat via Whatsapp